تحولات منطقه

۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۱
کد خبر: ۱۰۲۵۱۴۲

اتفاقاتی شبیه آنچه در دانشگاه علوم و تحقیقات رخ داده را نباید به تمام جامعه تعمیم داد.

چرا بر هم زنندگان حریم اخلاقی شرم نمی کنند؟
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

دکتر اصغر کیهان نیا، روانشناس و مشاور خانواده با بیان این مطلب به قدس آنلاین می گوید: در سراسر دنیا، هر جا فناوری و تراکم جمعیت وجود داشته باشد خود به خود اتفاقات این چنینی ممکن است رخ دهد و ایران نیز از این موضوع مستثنا نیست.

چرا بر هم زنندگان حریم اخلاقی شرم نمی کنند؟
دکتر اصغر کیهان نیا، روانشناس و مشاور خانواده

کیهان نیا ادامه می دهد: نباید از اتفاقاتی مثل آنچه در دانشگاه علوم و تحقیقات رخ داد فاجعه بسازیم چراکه در جوامع پدیده های فناوری و جمعیتی موضوعی طبیعی است اما متأسفانه عوارضی هم دارد و ممکن است دیگران این رفتارها را الگو قرار دهند. 

هتک حریم اخلاقی چه آسیبی به جامعه می زند؟

نویسنده کتاب نوجوانان می گوید: هنگامی که گستاخی و پر رویی در جامعه به وجود می آید به آیین و فرهنگ کشور لطمه می زند و جامعه نسبت به اخلاقیات بی اعتنا می شود.

اصغر کیهان نیا از بین عوامل متعددی که در هتک حریم اخلاقی مؤثرند فضای مجازی را تأثیرگذارتر می داند و ادامه می دهد: وقتی اینستاگرام را باز می کنید می بینید چه فاجعه ای دارد اتفاق می افتد و چه تأثیر شگفت انگیزی بر جامعه دارد.

وی معتقد است: صداوسیما می تواند دانشگاه باشد تا جوانان کمتر به سمت ماهواره ها تمایل پیدا کنند. چراکه فضای مجازی اعم از فیس بوک، تلگرام، اینستاگرام و غیره هجوم گستاخانه و بی رحم به فرهنگ ما دارد و تحولات شدیدی که از لحاظ تفکر در حال به وجود آمدن است ناشی از تبلیغات گسترده ای است که در همین فضا صورت می گیرد.

کیهان نیا ادامه می دهد: ۹۰درصد محتوای اینستاگرام ایرانی است که جوان های ایرانی برای کسب شهرت آن ها را تولید و پخش می کنند. بیشتر این محتوا تأثیر منفی روی جامعه می گذارد و بی حیایی را رشد و نشر می دهد.

 هنگامی که قبح بی حیایی از بین برود تکرار آن جایز شمرده می شود و مردم گمان می کنند چون این رفتار همه جا هست پس معمولی است و من نیز باید این رفتار را داشته باشم.

چرا بر هم زنندگان حریم اخلاقی شرم نمی کنند؟

نویسنده کتاب جوانان خاطرنشان می کند: «خلق را تقلیدشان بر باد داد»... بسیاری از الگوهای ناسالم در سایت های مجازی وجود دارد. جوان ما نیز الگوهای خود را در همان سایت ها جست و جو کرده و از آن تقلید می کند. بنابراین باید در فرهنگ خود اقدام هایی داشته باشیم تا جوانان را جذب خودمان کنیم.

کیهان نیا با اشاره به نسل «زِد» عنوان می کند:۹۰درصد نسل «زد» که سن ۱۰ تا ۱۷سال را تشکیل می دهد بیشتر اوقات موبایل به دست هستند و برنامه ها یا بازی ها را در موبایل دنبال می کنند. مسئولان کمتر به این نسل فکر می کنند. این در حالی است که نسل زد آینده کشور را تشکیل می دهند و سرمایه مملکت ما هستند که دارند هدر می روند.

وی می افزاید: آیا برای همین نسلی که به آن ها انتقاد داریم و مدام نصیحت شان می کنیم امکانات ورزشی و تفریحات سالم تدارک دیده ایم؟

جمله ای بسیار معروف می گوید؛ هر اتفاقی بسته به نتیجه آن است. یعنی اگر نتیجه اش خوب بود باید ادامه داد وگرنه باید تغییرات ایجاد کرد. بنابراین نتیجه سخت گیری زیاد به جوان و نوجوان سبب می شود او به سرگرمی های زیرزمینی و آپارتمانی رو بیاورد.

 جوانان هنگامی که دور هم جمع می شوند حکم پنبه و آتش را دارند بنابراین در این دورهمی ها و سرگرمی های زیرزمینی صدها اتفاق ناگوار و تأسف بار می افتد.

کیهان نیا به مسئولان یادآوری می کند: به نسل «زد» فکر کنند و برنامه و سرگرمی هایی برای آنان تدارک ببینند. هرچند گاهی در تلویزیون برنامه هایی برای نسل امروز هست اما کافی نیست.

این روانشناس معتقد است: فاصله بین مردم و صداوسیما خطرناک ترین اتفاقی است که رخ می دهد. دشمنان ما نیز از این موضوع در ماهواره و فضای مجازی سوءاستفاده می کنند. بنابراین باید مسئولان تجدیدنظر کنند و دنیا را از چشم جوانان ببینند نه از چشم خودشان. چراکه تکرار هر موضوعی سبب مقاومت می شود بنابراین وقتی هر موضوعی را بیش از حد تأیید و تکرار کنیم، مردم نسبت به آن مقاومت نشان داده و مذهب گریز می شوند.

نسل گستاخ، جسور، کم طاقت

وقتی از  نسل «زد» درباره مذهب می پرسیم متوجه می شویم که علایق مذهبی شان به صفر رسیده است. این نسل گستاخ، جسور، کم طاقت، بی مسئولیت و استقلال طلب هستند و به معاشرت های سالم خانوادگی تن نمی دهند بنابراین باید مسئولان درباره این جمعیت بیشتر فکر کنند و دنیا را از دریچه چشم آنان ببینند.

این نویسنده کتاب جوانان می گوید: از دیگر موضوعاتی که درباره نسل جوان و نوجوان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد موضوع اوقات فراغت است.

 مسئولان و والدین باید در خصوص اوقات فراغت فرزندان خود بیش از حد حساسیت به خرج دهند و برنامه ها و تفریحات سالم برای دختران یا پسران تدارک ببینند تا آن ها بتوانند انرژی خود را با فعالیت های سالم همچون دوچرخه سواری، ورزش های دسته جمعی و غیره تخلیه کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.